DÜNYANIN EN İYİ YARIŞ OYUNLARI




1. Dirt Rally


Dirt Rally olarak listemizde yer alan bu oyun aslında tam sürümüyle piyasada yer almıyor. Geliştirme aşamasında olmasına rağmen Steam üzerinden satışı başlamış bulunmaktadır. Araba yarışı oyunları arasında yer alan seri aslında ralli pilotu olan Colin Mcrae anısına geliştirilmiş ve hala güncellenmeye devam etmektedir. Grafik konusunda görünen başarısının yanı sıra rallilerin kalitesiyle oldukça keyifli bir sürüş deneyimi yaşamanız mümkün oluyor. Dediğimiz gibi oyun hala geliştiriliyor ancak erken piyasaya çıkarılıp daha sonra güncellemelerle kullanıcıya ulaşmaktadır. Fakat şu an için yer alan pistler ve araçlar bile oldukça eğlenceli anlar geçirmenizi sağlayacak türden olmaktadır. Dirt Rally yarış oyunu için donanım olarak ekstra bir özellik istenmiyor ancak 35 GB boş alanın yanı sıra yine de ne kadar gelişmiş bir sisteminiz varsa o kadar keyifli bir sürüş yaşayabilirsiniz. Herhangi bir donma özellikle sürüş oyunlarında en büyük sorun olmaktadır.




2.    Project Cars


Araba yarışı oyunları artık eskisine göre daha iyi olarak karşımıza geliyor ancak Project Cars bu konuda sınırları biraz zorlamış gibi görünüyor. Piyasaya çıkarken dahi hedefi dünyada en iyi yarış oyunu olmaktı ve bunu başarmış gibi görünüyor. Öncelik olarak yarış oyunlarından görüntü kalitesi en önemli olandır ve Project Cars bu konuda 12K kalitesi sunmaktadır. Yani bu, oyunu bir çizim olarak değil de film içerisindeymiş gerçekliğiyle oynamanız demek oluyor. Sadece var olan bu özellikleri ile piyasaya çıktığı gün satış rekoru kırmayı başararak en iyi araba yarış oyunu arasında yer aldı. Oyun içerisinde aradığınız birçok model araç yer almaktadır. Bu bilgisayar oyunu için Windows işletim sistemine ve bilgisayarınızda 25 GB’lık bir yere sahip olmanız gerekiyor. Birçok yarış direksiyonu ile uyumlu olarak çalışmaktadır ki bu yarış oyunlarında öncelik oluyor. RAM olarak 4 GB yeterli olsa da 8 GB önerilmektedir. İşlemci olarak minimum 2.66 GHz Intel Core 2 Quad Q8400 ya da 3.0 GHz AMD Phenom II X4 940 kullanmanız gerekir ancak üst modeller tam performans almanızı sağlayacaktır. Ekran kartı olarak yine minimum nVidia GTX 260 ya da ATI Radeon HD 5770 gerekmektedir.

3.     NEED FOR SPEED     MOST WANTED




İster trafikte, ister bir yarış pistinde! Bu oyunlar sizin, hız tutkunuzu fazlasıyla doyuracak. Kimsenin hayatını tehlikeye atmadan doya doya gaza basabileceğiniz en güvenli ortam neresidir diye boşuna aramayın. Bilgisayar ya da oyun konsolu bulunan bir oda size yeter! Klavyelerinizi, oyun kollarınızı hazırlayın, bu hafta sonu içinizdeki hız tutkusunu ortaya çıkartıyoruz! Üstelik kemerlerinizi bağlamanıza da gerek yok! Bu oyunlardan birini edinmeniz size yetecektir










Yorumlar